Morina is opgericht op 05.05.2005 door Luan Morina. In het begin richtte het bedrijf zich onder meer op internet- en intranetdiensten, het leggen van netwerken, support, domeinregistratie, het maken van websites, programma's voor samenwerking binnen de organisatie, programmeren van administratiesystemen, het geven van cursussen voor website-onderhoud en communicatie met klanten.

Gezien de manier van leiderschap in veel organisaties waar Luan werkte, de ontevredenheid van werknemers, persoonlijke conflicten en gespannen omgevingen, heeft Luan zich in de wereldliteratuur verdiept om de reacties van mensen, vooral op het werk, te begrijpen. De conclusie van zijn analyse is dat ieder mens goed van hart is, maar als er iets gebeurt verandert hij en kan hij niet functioneren zonder de hulp van iemand anders.

Ongeacht de systemen die zijn ontworpen om problemen op te lossen, er is geen universele formule. Het hangt allemaal af van de omstandigheden waarin de mens en zijn organisatie zich op dat moment bevinden. Zorg dat de omstandigheden veranderen en de persoon verandert. Hiervoor heb je professionele hulp en professioneel advies nodig.

In 2022 trad ook Karin Morina toe tot dit bedrijf. Vanuit een diepe betrokkenheid heeft zij gevoel voor verschillen, maar blijft gericht op planning en prioriteiten.

Wij geloven erin dat betrokken medewerkers een succes zijn voor je organisatie. Door de kwaliteiten en talenten van je medewerkers optimaal te benutten, creƫer je een cultuur die de strategie van de organisatie ten goede komt.